De samenstelling en keuze voor een bruidsboeket

Bruidsboeket

De samenstelling en keuze voor een bruidsboeket

Het bruidsboeket is een waardevolle toevoeging aan de outfit van de bruid en het is dan ook belangrijk om het bij het kiezen van een bruidsboeket met een aantal aspecten rekening te houden.

In de eerste plaats is het van belang,dat de kleuren van het bruidsboeket passen bij de kleuren die gedragen worden door de bruid. Daarnaast is het ook aan te raden om te kijken naar het soort bruidsboeket en de lichaamsbouw van de bruid.

Dit klinkt misschien raar, maar een kleine bruid kan bijvoorbeeld beter kiezen voor een klein bruidsboeket dan een langwerpig bruidsboeket. Dan speelt natuurlijk ook nog de vraag welk soort bloemen er voor het bruidsboeket moeten worden gekozen. Dit kan seizoensgebonden zijn.

>>>Bekijk hier een aantal bruidsboeketten>>>

Verschillende soorten bruidsboeketten

Er zijn een aantal standaard bruidsboeketten waar een keuze uit kan worden gemaakt en een voorbeeld daarvan is het Biedermeier bruidsboeket. Dit bruidsboeket is rond van vorm en er worden diverse kleuren voor gebruikt.

Een ander voorbeeld is een zogenaamd druppel bruidsboeket in de vorm van een klein en rond vormgegeven boeket met een uitloop naar beneden. Het bruidsboeket dat wordt opgemaakt in de vorm van een waterval bevat lange bloemen en is dan ook een langwerpig boeket. Een bruidsboeket met maar één bloem is ook mogelijk en daarvoor kan bijvoorbeeld een orchidee worden gebruikt.

Samenstelling van een bruidsboeket

De samenstelling van een bruidsboeket kan op verschillende manieren en is onder meer afhankelijk van de keuze voor de soort bloemen en de persoonlijke voorkeur. Bij een handgebonden bruidsboeket zal er rekening mee moeten worden gehouden dat de bloemen gedurende een lange periode zonder water kunnen en een sterke steel hebben, dit om te voorkomen dat het bruidsboeket slap gaat hangen.

Een andere mogelijkheid is te kiezen voor een draadgebonden bruidsboeket met als kenmerk dat alle bloemen van het bruidsboeket afzonderlijk op een draad worden vastgezet. Ook een optie is de keuze voor het bridyboeket, waarbij de bloemen in een stuk oase worden gezet, die vervolgens weer in een houder wordt geplaatst.

Een bruidsboeket kopen

Er zijn diverse mogelijkheden om een bruidsboeket te kopen. Zo kunnen bruidsboeketten bijvoorbeeld online besteld worden. Dit is natuurlijk nogal onpersoonlijk en daarom gaan de meeste aanstaande bruiden, na oriëntatie op het internet, naar een bloemist van hun keuze toe.

Het is dan aan te raden om informatie over de kledingstijl en kleuren van de kleding van de bruid mee te nemen naar de bloemist, zodat deze het bruidsboeket daarop zal kunnen afstemmen. De bloemisten hebben een catalogus waaruit de bruid een keuze kan maken voor het bruidsboeket, maar speciale wensen kunnen natuurlijk ook vervuld worden, zodat er een uniek en persoonlijk bruidsboeket ontstaat.