Bloemen kopen met valantijnsdag

Valetijnsdag

Bloemen kopen met valantijnsdag

Op Valentijnsdag geven geliefden of mensen die iemand leuk vinden, elkaar een klein cadeautje als blijk van hun liefde voor die persoon.De één geeft een grote knuffelbeer aan zijn geliefde, de ander kiest liever voor een doosje met lekkere bonbons erin. Een andere optie is een mooie bos bloemen.
De meeste mannen kopen voor hun geliefde een mooie bos rode rozen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere bloemen. In dit artikel gaan we het hebben over de mogelijkheden van bloemen voor Valentijnsdag en waar je eventueel een mooie bos kunt kopen.

De betekenis van Valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag die niet zo snel door iemand wordt vergeten, het is namelijk een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven door middel van een cadeautje, kaarten of bloemen. Op 14 februari wordt Valentijnsdag gevierd want Paus Gelasius I riep in het jaar 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn.

De geliefde waar je op Valentijnsdag een cadeau aan geeft, wordt ook wel je Valentijn genoemd. Valentijnsdag was eigenlijk bedoeld voor mensen die op die dag anoniem hun liefde konden verklaren aan iemand, door deze persoon een persoonlijke Valentijnskaart te sturen.

Tegenwoordig doet vrijwel ieder stel mee aan Valentijnsdag en koopt men elkaar een kleinigheidje of men gaat gezellig met z’n tweetjes dineren in een romantisch restaurant.

Bloemen op Valentijnsdag

Wanneer Valentijnsdag dichterbij komt, hebben bloemisten in Nederland het erg druk. Veel mensen doen een aantal dagen van te voren een bestelling door telefonisch contact op te nemen of via de website.

Er moeten veel bloemen ingekocht worden om zo aan de grote vraag naar bloemen te voldoen. Zodra het 14 februari is lopen er de hele dag mensen in en uit die een boeket komen halen voor hun geliefde.

Ook de koeriers zijn die dag druk bezig om diverse bloemen te bezorgen bij mensen thuis. Wanneer je zelf ook een bos bloemen nodig hebt voor Valentijnsdag, is het verstandig om er vroeg bij te zijn zodat je nog een ruime keuze hebt.

Iets extra’s voor je Valentijn

Boeketten die bestemd zijn voor je Valentijn kunnen versierd worden met iets extra’s. Zo zullen veel bloemisten de bloemen in speciaal papier verpakken zoals wit papier met rode hartjes. Ook bieden sommige bloemisten de mogelijkheid om een beertje, een klein ballonnetje in de vorm van een hart of een stoffen hart in het boeket te verwerken.

Dat maakt het boeket net een stukje specialer, de bloemen zijn tenslotte bedoeld voor een persoon die veel voor jou betekent.

Valentijn bloemen kopen

Er zijn in Nederland heel wat bloemisten te vinden waar je op 14 februari terecht kunt voor het kopen van een mooie bos bloemen voor je Valentijn. De lijst van bloemisten is te lang om te vernoemen dus wanneer je een bloemist bij jou in de buurt zoekt, kun je het beste even een kijkje nemen op internet.

Hier is namelijk een overzicht te vinden van alle bloemisterijen die in heel Nederland te vinden zijn. Veel bloemisten hebben hun eigen website waarop je meer informatie kunt vinden, bij andere bloemisten worden alleen de adresgegevens weergegeven.